Продукти Dan D’Agostino Master Audio не є найдорожчими аудіокомпонентами на ринку, але, на мою думку, їх аудіопродукти є одними з найкращих за звучанням високоякісних аудіокомпонентів, які я коли-небудь мав задоволення прослуховувати.

Можливість

У минулому мені пощастило мати можливість переглянути два компоненти D’Agostino Master Audio. У 2017 році я зробив огляд інтегрованого підсилювача Momentum Lifestyle, що чудово звучить, який мав вбудований ЦАП і який також можна було використовувати як стример завдяки РК-дисплею метаданих на передній панелі. Також у 2017 році я зробив огляд фонокоректора Momentum від D’Agostino Master Audio System, який мене дуже вразив видатною якістю звуку та дуже зручними елементами управління на передній панелі.

Прогрес

Progression S350 має вихідну потужність 350 Вт на канал при навантаженні 8 Ом, яке подвоюється при використанні з навантаженням 4 Ом. Технологія, що лежить в основі цього великого і дуже важкого підсилювача, вражає і це м’яко сказано. Технологія, яку використовує D’Agostino Master Audio для досягнення чудової якості звуку, описана на її веб-сайті. Тим не менш, їх пояснення може бути оцінено тільки тими, хто має інженерну освіту або аудіофіли, які в минулому знайомі з технічними термінами, які вони використовують.

Наприклад, вони обговорюють свою «інноваційну» схему Super Rail, у якій кожен підсилювач використовує дві шини напруги, позитивну та негативну, які підтримують подачу потужності на динаміки. Музичний сигнал проходить між двома шинами, але з природними втратами і цей сигнал ніколи не досягає повної потужності вихідних шин підсилювача.

Super Rail підсилювача D’Agostino долає це обмеження за рахунок використання шин вищої напруги в секціях, перш ніж досягне вихідного каскаду. Підвищення напруги дозволяє музичному сигналу використовувати всю потужність шин вихідної напруги. Розгойдування музичного сигналу ближче до вихідних шин «максимізує продуктивність самої конструкції вихідної схеми». покращено рівень спотворень, а підсилювач «жорстко тримає» динамік.

Навіть на папері було очевидно, що Д’Агостіно вийшов далеко за межі того, що необхідно для найкращого звучання підсилювача потужності. Цей підсилювач важить 52кг не просто так, і не тільки тому, що всередині його корпусу з анодованого алюмінію міститься трансформатор живлення потужністю 2000 ВА, з’єднаний з акумуляторною ємністю джерела живлення майже 100 тис. мікрофарад. Також усередині S350 знаходиться каскад драйвера з 48 транзисторами, розділеними між правим та лівим каналами.


Пояснення

Ви повністю розумієте все, що дано у поясненні вище? Я розумію лише частину цього. Але що очевидно, це те, що компоненти, з яких складається Progression S350, набагато перевершують те, що знаходиться всередині інших твердотільних підсилювачів потужності, які раніше прикрашали мою систему. Тим не менш, у багатьох оглядах, які я написав, я намагався пожартувати, припустивши, що, якщо якість звуку компонента перевершує інші компоненти у своєму ціновому класі і на нього поширюється пристойна гарантія, мені було б байдуже, якби дизайнери У цьому компоненті використовувалися деталі, знайдені на звалищі, або його спроектували студенти-першокурсники-інженери.

Підсилювач потужності Progression S350 перевершив, за загальним визнанням, абсурдні вимоги мого “жарту” вище і попередження про спойлерів, володіючи видатною якістю звуку, яке робило прослуховування музики подією щоразу, коли я включав підсилювач потужності D’Agostino Master Audio Progressive S3. Цей підсилювач потужності також виглядав виключно добре при виконанні цієї задачі: його шасі з анодованого алюмінію вагою 52кг, розміром 18 на 9 дюймів і глибиною майже 2 фути, а також передня панель, яка, як стверджує D’Agostino Master Audio, була натхненна зовнішнім видом підсилювача потужності. Швейцарський годинник.

Метр

Великий вимірювач потужності, що світиться зеленим світлом, розташований на передній панелі підсилювача, має два голчасті важелі, що повертаються під кутом 90 градусів, і використовує високошвидкісну балістичну схему для підвищення чутливості вимірювача. Якщо хтось збирається витратити такі гроші на підсилювач потужності, він може мати гарний вигляд. І, на мою думку, D’Agostino Master Audio Progression S350 виглядає майже так само добре, як і звучить.

Я опускаю значно більше інформації про технологію, що лежить в основі підсилювача потужності D’Agostino Progression S350. Я міг заповнити відведене місце лише обговоренням технології, яка лежить в основі цього компоненту. Але я краще обговорив би, як це звучить у моїй системі.

Вгору сходами

Мені була потрібна допомога, щоб перенести Progressive S350 вгору сходами в кімнату для прослуховування. Він важить 52 кг і не має ручок. Зрештою, він опинився на нижній полиці моєї стійки для обладнання Arcici Suspense. Ця стійка для обладнання славиться тим, що вона має підвісні полиці, що підвішені на металевих стрижнях, що звисають з 50-фунтової сталевої пластини, які підтримуються трьома регульованими користувачем внутрішніми трубками. Нижню полицю, на якій знаходився підсилювач потужності D’Agostino Master Audio S350, не підвішено. Це стаціонарна полиця, з’єднана із підлогою сталевими шипами. Якби цей підсилювач потужності був постійним членом моєї системи, я, швидше за все, розмістив би його поруч зі стійкою для обладнання на спеціальній підставці для підсилювача.

Моя спеціальна кімната для прослуховування середнього розміру з акустичною обробкою на стінах і полицями, заповненими пластинками по периметру. Дві виділені лінії змінного струму ідуть прямо до розподільної коробки в нашому підвалі. Настінні розетки були замінені, коли ми переїхали близько 15 років тому, на кріогенно опрацьовані моделі канадської компанії Virtual Dynamics, яка відтоді припинила свою діяльність.

Система


Останні кілька років я використовував міжз’єднання Kimber Carbon 8 у всій системі, за винятком кабелю USB — Wireworld Platinum Starlight USB. Протягом останнього місяця або близько того я користувався кабелем, виробленим невеликою компанією Timbre в Оклахома-Сіті, їхньою лінійкою Timbre Argentum, в якій використовуються суцільні срібні провідники, Argentum Balanced між підсилювачем та підсилювачем та їх динаміком Argentum між підсилювачем та підсилювачем. підсилювач та колонки.

Цифровий інтерфейс системи використовує музичний сервер на базі комп’ютера, вихід якого підключений до входу USB перетворювача DA2 EMM Labs. Іноді я використовував ЦАП Benchmark Media DAC 3 HGC замість конвертера EMM Labs просто тому що. ЦАП EMM Labs коштує більш ніж у десять разів дорожче, ніж ЦАП Benchmark, але іноді я віддаю перевагу більш розслабленому, але дуже реалістичному звуку Benchmark. У мене є універсальний програвач дисків Blu-Ray OPPO BDP-203 для прокручування 5-дюймових срібних дисків, який підключається до конвертера за допомогою кабелю Accusound Digital Link.

Аналоговий інтерфейс оглядової системи був побудований на основі мого еталонного програвача Basis Audio V, тонарма Tri-Planar 6 та фонокартриджу Top Wing Suzaku Red Sparrow. Вбудований кабель тонарма був підключений до фонокоректора Pass Laboratories XP-27 з двома шасі. Іноді я також використовував Pass Labs для лінійного каскаду, напівпровідниковий XP-22 з двома шасі, але найчастіше в цьому положенні використовував ламповий підсилювач Nagra Classic.

У цьому огляді використовувалися повнодіапазонні електростатичні динаміки Sound Lab Majestic 545. Незважаючи на те, що Sound Lab заявляє, що їх динамік є «повнодіапазонним», його низькочастотні характеристики обриваються на частоті 35 Гц, тому я використовую пару сабвуферів SVS SB16-Ul дюймовими динаміками, щоб посилити низькі частоти динаміка. Сабвуфери стверджують, що мають частоту зрізу близько 16 Гц, що нижче за поріг людського слуху. Завдяки можливості регулювання вони добре поєднуються із цими електростатичними монолітами. Оскільки низькі частоти основних динаміків не були повністю самоволками, гучність сабвуферів була встановлена відносно низькому рівні.

Встановлено

До того, як я встановив підсилювач потужності D’Agostino S350 Progression, моя система звучала досить добре. Останнім часом він повністю налагоджений, тому що я провів багато днів та ночей, слухаючи музику всіх жанрів з його цифрового та аналогового інтерфейсу. Я часто жартував, що моя система — моя звукова машина часу, що відтворює минулі події в студії звукозапису та на живих заходах.

Коли все владналося і я був переконаний, що Ден Д’Агостіно Progression S350 обкатаний (хоча я не почув особливої різниці між тим, коли я вперше включив його, і зараз), цей підсилювач потужності мав звукові здібності, які не тільки перевершив мій пристойний, Проте втричі дешевше підсилювач потужності Pass Laboratories. Але Progression S350 також змінив звук системи на найкращий за всіма можливими звуковими характеристиками.

Це не вперше, коли я прослуховую підсилювач потужності, який коштує більше, ніж мій зразок. Як я згадував вище, існує чимало підсилювачів потужності, які коштують навіть дорожче, ніж D’Agostino Progressive S350. Але коли справа доходить до аудіокомпонентів вищого класу, мало хто має досвід Дена Д’Агостіно. Його компанією до D’Agostino Master Audio була “маленька” компанія під назвою Krell. Його репутація випереджає його.

Здатність підсилювача Dan D’Agostino Progressive S350 відокремлювати звуки один від одного на переповненій звуковій сцені раніше була неперевершеною. Крім того, при відповідному записі я міг чути ніколи раніше не реалізовану настільки величезну, витягнуту в масштабі звукову сцену, що проектується позаду, між і за межами моїх динаміків. Міцність центрального зображення була надзвичайною.

Одного дня, коли мій друг-аудіофіл був у гостях, я ввімкнув трек Taxman з японського вінілового видання The Beatles Revolver. Почувши подвійний вокал Джорджа Харрісона, розташований між двома динаміками, мій гість почав махати руками перед собою, як дитина, яка вперше дивиться 3-D фільм. До моєї кімнати для прослуховування увійшла подоба справжньої людини.

У мене дуже велика колекція платівок, але я не вважаю себе колекціонером платівок, оскільки я маю кілька копій лише кількох платівок. Я купую саму версію, що звучить, і продаю копії інших, які в мене можуть бути. Але є кілька платівок, які я придбав у кількох копіях, тому що різниця може бути суб’єктивною, наприклад Led Zeppelin’s II. Було весело порівнювати різні версії, які я мав, коли в моїй системі був D’Agostino Progressive S350.

Мене багато разів запитували про те, яку версію Led Zeppelin II я вважаю найкращою. Чи це була версія “RL” 1969 року, та, яку засновник Atlantic Records Ахмет Ертгун відхилив, тому що через надлишок басу її неможливо було відтворити на одному з дешевих вертушок його дитини? Або це був один із ранніх японських пресингів, які я мав? Або беззаперечно вражаюча версія Mobile Fidelity Sound Labs, видана в 1982 році? Або той, який я завжди вважав найкращим, 200-грамовий друк на класичних платівках 2000 року, виготовлений за допомогою вінтажного обладнання для мастерингу, модифікованого для сучасної специфікації? Або цифрова версія з найкращим звучанням, версія без втрат 24 біта/96 кГц, яку можна завантажити на HDTracks, який я часто транслюю на Qobuz?

Враховуючи, що на Discogs виставлено майже 900 версій цього альбому, я сумніваюся, що шанувальники Led Zeppelin колись погодяться, яка з них «найкраща» (хоча я відчайдушно хочу спробувати отримати копію котушкової касети розміром 1/4 дюйма, яка була випущена в 1969 і має підзаголовок: The Only Way To Fly). Хоча було весело провести вечір, пробуючи всі наявні у мене версії, головним чином тому, що це такий приємний альбом, “приємний” – це м’яко сказано, в основному тому, що сигнал проходив через Master Audio Systems Progression S350 Дена Д’Агостіно, який відкрив мені набагато більше деталей, набагато реалістичніший звук, ніж я звик, ніж я коли-небудь мав задоволення випробувати.


Коли я говорю «детальніше», я не маю на увазі, що чув це так, ніби рівень контрастності на фотографії збільшився, а деякі деталі процесу запису, наприклад, чутка про те, що вона була записана в багатьох різних студіях і що ці ті, що брали участь у створенні цього запису, схоже, були пов’язані з овердрайвом ” червоної лінії ” , який викликав спотворення у багатьох розділах. І, звичайно, є ще що описати те, що я чув під час виступу Led Zeppelin II на моєму програвачі, настільки багато, що я можу уявити, як використовую весь простір сервера Enjoy the Music.com для тривалого обговорення того, що я почув !

Я також маю наголосити, що більшу частину часу, слухаючи цей альбом, я насолоджувався відчуттям того, що мене огортає музика Led Zeppelin II, запису, який я, мабуть, чув тисячу разів до того дня. Незважаючи на це, до того, як D’Agostino S350 з’явився в моїй системі, я не пам’ятаю, щоб мені колись доводилося повертати голову, тому що мені здавалося, що я чую, як щось входить до моєї кімнати для прослуховування її далекого кута. Звичайно, я швидко зрозумів, що це бубон або інший ударний інструмент, що входить до периметру величезної звукової сцени.

Екстремальні частоти, що відтворюються Dan D’Agostino Master Audio Systems S350, були екстраординарними; ніколи раніше я не чув такого тривалого і природного звучання високих частот. У мене був досвід роботи з ламповими підсилювачами, у яких були спокусливі високі частоти, які звучали так, ніби вони мали цілісність сьогодення. Тим не менш, S350 був близький до цього, але в той же час жоден підсилювач, який я прослуховував раніше, не створював у мене враження, що я чую так близько, що саме було в сигналі, що подається на нього. Прозорість – це головне, і якість звуку D’Agostino Progression S350 мала те, що я б назвав, без перебільшення, втіленням прозорості.

Після того як D’Agostino S350 деякий час був у моїй системі, я так і не звик до його надприродного звуку. Ніколи раніше у моїй системі не було компонента, який робив би так, щоб кожна музична добірка, незалежно від того, скільки разів я її чув раніше, звучала так, наче я її ніколи насправді не чув. Я міг би використати цей підсилювач, щоб продемонструвати будь-яку аудіофільську характеристику, яку б він бажав: розширення частоти, перехідну характеристику, мікро- та макродинаміку, звукову сцену, зображення тощо.

Рекомендую

Як рецензент аудіо, я відчуваю, ніби я повинен мати деяку негативну критику, оскільки жоден аудіокомпонент не є «ідеальним». Я не хочу заганяти себе в кут і казати, що це найкращий підсилювач потужності на ринку. На цьому рівні, між підсилювачами будуть нюанси, яким одні аудіофіли віддадуть перевагу іншим. І, чесно кажучи, я не пробував майже всі твердотільні підсилювачі потужності на ринку. Було б цікаво порівняти D’Agostino Progression S350 з підсилювач, який коштує вдвічі чи втричі дорожче. Але один із них може не відповідати моїй системі так добре, як D’Agostino Progression S350. Хтось буде правим, якщо вони стверджуватимуть, що цей підсилювач мені так подобається лише тому, що він такий хороший підходить до решти моєї системи. Хай буде так.

Зважаючи на те, що я не знайшов абсолютно нічого, на що можна скаржитися, і багато що сподобалося щодо якості звуку Progression S350, я без проблем рекомендую цей підсилювач потужності тим, хто може собі це дозволити. Я почувався б набагато краще, якби ці аудіофіли, які планують придбати підсилювач потужності D’Agostino Master Audio S350 Progression S350, також пожертвували б гроші на справу, яка може допомогти тим, хто фінансово менш щасливий. Коли я поверну цей підсилювач потужності D’Agostino, я точно сумуватиму за ним!

Посилання на прайс.